Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

tisdag 30 mars 2010

Rhododendron i Botan

Idag är det dimmigt än så länge, men det har utlovats sol, så jag hoppas på det. Har tänkt skola om en del av mina sådder och vill helst vara ute i växthuset, om det är varmt nog. Blir det sol ska jag också ta en promenad. Jag har inga vårblommor att visa ännu, så jag fortsätter visa bilder från förra året. Nu blir det lite rhododendron från Göteborgs Botaniska Trädgård. Har du aldrig varit där, så ta dig dit, det är en upplevelse under hela växtsäsongen att gå där och njuta.
Jag önskar er alla en skön vårdag!

söndag 28 mars 2010

Inga sippor i trädgården ännu

Var ute en sväng i trädgården, det var första gången jag gick runt huset sedan snön kom. Hittade tyvärr inga blommor att fotografera. Har sett att en del lökar börjar titta upp, men vi har inte någon söderväggsrabatt, så de har inte kommit så långt ännu. På södersidan har vi en gavelbalkong och under den en altan, så där finns inte möjlighet till plantering. Mina vårlökar finns utmed gången in mot verandan och där har vi skottat upp så stora vallar i år, så det tar väl någon eller några veckor innan det blir blommor där.
Idag tänker jag visa lite bilder från tidigare år på mina sippor.
Först ut en vanlig blåsippa
så en rosaröd variant
och den sista Hepatican är vit
Här har vi vanlig vitsippa
sedan en som jag glömt namnet på
 och en Anemone robinsoniana
och till sist en presidentsippa (Jeffersonia)
Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig dag och en fin ny vecka!

fredag 26 mars 2010

En fantastisk vårdag

Idag gjorde jag i ordning en plats i växthuset, så att jag kunde vara där och plantera om pelargoner. Nu är de flesta klara, bara några stora krukor är kvar att ta hand om. Jag hade öppet åt två håll, men det var ändå 26 grader varmt, så jag behövde inte frysa. Jag har också satt 25-30 sticklingar i vitmossa, det är alltid bra att ha lite småttingar att byta med eller till växtmarknader och liknande. 
Pelargonerna är ju inte mycket att visa just nu, men jag har lite bilder på toffelorkideer från Botan i Göteborg. Dessa tycker jag är mycket fascinerande med lite olika former och färger. Jag har tyvärr inga namn. Hoppas att du också gillar dem!
Visst är dom härliga!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

torsdag 25 mars 2010

Växter och flygfän

Idag har vi haft riktigt skönt vårväder. Har tyvärr inte varit ute så mycket och njutit av det. På förmiddagen blev det lite städning och på eftermiddagen åkte jag in till Värnamo och köpte en vårjacka. Sedan hämtade jag min man på jobbet och så handlade vi kläder till honom.
Något trädgårdsarbete har jag alltså inte gjort idag, förutom vattnat i växthuset. Såg att någon berättade på Facebook att man sett de första fjärilarna. Jag blev inspirerad att visa lite bilder på flygfän på växter, så håll till godo! Klicka gärna upp bilderna!

Jag önskar er alla en trevlig kväll!

onsdag 24 mars 2010

Mer tulpaner

Idag tänkte jag visa de av mina tulpaner, som jag har foto på. Namnen har jag inte aktuella just nu, men den vita med blå mitt är min favorit. Hoppas att den dyker upp i vår igen!
Visst är den väl fin!!
Tulipa tarda är också vacker och sprider sig bra, här i kombination med en törel.
Ja, detta var vad jag hade att visa i tulpanväg. Nu har jag en bättre kamera, så det kanske kan bli lite mer vårbilder senare, men fotografen är tyvärr inte uppgraderad!
Hoppas att ni alla får en fin dag!

tisdag 23 mars 2010

Tulpaner

Just nu njuter vi av tulpaner inomhus, men jag tänkte visa lite bilder på hur det kan se ut om 1 -2 månader utomhus. Dessa är från Göteborgs Botaniska Trädgård i slutet av april förra året. Håll till godo!
 Visst är tulpaner vackra!!!
Ha en riktigt bra fortsättning på dagen!