Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

fredag 30 april 2010

Vintern rasat ut bland våra fjällar...

Snart bär det av till valborgsmässofirande här i Hillerstorp. Vi skulle egentligen varit nere vid kusten i Gullbranna med vår husvagn, men det blir inte alltid som man tänkt. Det blev någon slags kortslutning när jag satte på kylskåpet, så säkringarna rök. Vi försökte ett par gånger till, men samma sak hände igen. Vi har i alla fall konstaterat att det är kylskåpet det är fel på, allt annat fungerar. Vi vill gärna att allt ska fungera, när vi ställer upp vagnen för säsongen. Så vi får väl avvakta och se, när vi kan få det lagat. Det blir väl fler helger...
Jag får i alla fall en extra dag i trädgården i morgon, om vädret tillåter.
Jag önskar er alla en fin Valborgsmässoafton och en skön helg med en bild från Göteborgs Botaniska Trädgård för ett år sedan!

onsdag 28 april 2010

Vårrustning

Har hållit på att rusta husvagnen för säsongen, dvs städning, disk, tvätt och strykning. Maken har städat allt, jag har bara putsat fönstren, skött diskmaskinen har han också gjort. Jag har tvättat gardiner, dukar mm. Så det har inte blivit så mycket trädgårdsarbete den här veckan, men det mesta av det vissna perennskräpet har jag tagit bort. Jag gjorde det i måndags, passande nog hade jag tid hos osteopaten dagen efter. Har inga nya bilder från trädgården utan visar lite bilder från England. De tre första bilderna är tagna på Legoland Windsor den 16 april.
 Jag önskar er alla en fortsatt trevlig vecka!

söndag 25 april 2010

Blommor i min trädgård just nu


Gårdagen tillbringades mest utomhus, underbart väder, men vinden var lite kall. Var på morgonen och krattade löv på Parkudden, vår församlings sommarhem. Därefter blev det en tur till kyrkogården i Gnosjö och plantering av penséer. Sedan blev det lite sådd, lite plantering och lite beskärning här hemma.
Idag har jag varit på gudstjänst, jag var organist och vaktmästare, vilket även innebar att sköta kyrkkaffet efter gudstjänsten, givetvis tillsammans med hela vaktmästargänget. 
Sedan bar det av till Jönköping, vi tittade på diverse köksinredning på IKEA och några andra ställen. Vi har lämnat våra köksluckor på ommålning och ska byta ut bänkskivor, diskbänk och kakel. Det blir också omtapetsering. Skåpsstommarna ska vi också måla, så vi har lite jobb att ta itu med.
Vi håller också på att vårstäda husvagnen, på torsdag drar vi ner till Gullbrannagården med den.
Jag var för ett par timmar sedan ute och fotograferade lite av mina blommor i trädgården. Tyvärr så är det flesta rabatterna fortfarande ostädade, men blommorna tittar upp emellan allt det vissna skräpet.
Jag önskar er alla en riktig fin vårvecka!


fredag 23 april 2010

Hemma igen...

Härligt att vara hemma igen. Det blev 20 dagar i England hos dottern med familj, 5 dagar extra pga vulkanutbrottet på Island. Idag har jag packat upp, tvättat och gjort en del trädgårdsarbete mellan skurarna. Det är riktigt aprilväder ute, sol, regn och hagel om vartannat. Tyvärr kunde jag inte besöka så många trädgårdar, men vi besökte ett garden center, där jag köpte 10 små fuchsiaplantor för GBP 0,99 per styck. Vi var också på Hall Place, som ligger i Bexley, där familjen bor. Tog lite bilder på de fantastiska kameliorna, som växer där. Buskarna är mellan 2 och 3 meter höga.
Hoppas att ni alla haft några sköna veckor och att ni får en underbar helg!

torsdag 1 april 2010

Dagens blomma: Narciss

Hoppas att ni inte tröttnat på mina bilder från Göteborgs Botaniska Trädgård. Idag bli det påsktema.
Jag har inte så många påskliljor själv och inga bilder alls, så det finns lite att bättra på. Idag har jag varit vid mina föräldrars grav och planterat tre st krukor med minipåskliljor Tete-a-tete.

Jag vill önska er alla en riktigt skön och trevlig Påsk!