Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

lördag 29 oktober 2011

Pensionärsliv - både hektiskt och härligt!

På den tiden när hade ett jobb att gå till, log jag ibland åt pensionärer, som sade att de hade mycket att stå i. Nu har jag själv varit där ett par år och visst känns det som att man har mycket om och kring sig. Jag har märkt att när jag har kalendern uppbokad nästan varje kväll och ibland på dagen också, så blir jag lätt stressad. Den här veckan har jag planerat julkonsert, varit på dragspelskurs, varit på mini-UV (småscouter). Dessutom har jag förberett en del papper till valberedningsmöte i församlingen och skrivit repetitionsscheman för en teater, som vi i Teaterandan i Gnosjö spelar till sommaren.

Igår var jag och min man i Göteborg hela dagen. Han gick på stan, medan jag nyttjade presentkortet jag fick av äldste sonen i julas. Jag var på Hagabadet och fick lite topp-tå-behandling. Det var härligt. Jag hann också gå en liten sväng på stan, men det blev inga inköp. Så småningom hämtade vi sonen vid hans jobb och följde med honom hem. Vi tog med lite indisk hämtmat och firade hans födelsedag, som egentligen är på måndag.

Idag var vi på kyrkbygget hela förmiddagen, maken arbetade med bygget och jag och en kvinna till bjöd på frukost och elvafika. Jag stannade kvar och städade de lokaler, som ännu används.

I eftermiddag har vi varit hos min syster på 60-årskalas. Vi fick mycket god mat och hade jättetrevligt.

I morgon blir det förmiddagsgudstjänst i Kävsjö, vi är vaktmästare och sköter bl a kyrkfikat. Dessutom är jag organist. På eftermiddagen ska vi på 90-årsfest. Så vi får nog dagen att gå i morgon också!

Livet som pensionär är verkligen skönt, man väljer ju själv vad man vill engagera sig i och vad man vill delta i. Tiden blir aldrig dryg, jag tycker nästan att tiden går fortare nu än när jag jobbade.

Något trädgårdsarbete har det inte blivit den senaste veckan, men det finns fortfarande en del att göra innan vintern är här.

Det har heller inte blivit så mycket fotograferat, men en morgon när solen bröt fram ur dimman, tog jag den här bilden från vårt vardagsrumsfönster.


Jag önskar er alla en härlig söndag och en fin ny vecka!

fredag 21 oktober 2011

Frostiga ögonblick

Visst finns det många frostiga ögonblick i livet, när inte allt blir som man tänkt, någon kommer med en frostig kommentar och många andra tillfällen. Men just nu tänker jag på de frostiga bilder man kan ta i trädgården eller naturen. Frosten bildar så vackra mönster på bl a blad och blommor. Idag på morgonen hade vi några minusgrader och när jag gick ut sken redan solen.  Då får man vara snabb med kameran, man märker att solen fortfarande värmer och snabbt smälter det frusna.
En lite frostnupen höstaster

Gräsmattan har fått lite vitt på sig

Skogolvonbären har nästan tinat upp i solen!

Bladen på den italienska klockan blir så här vackra med lite frost i kanten

Nu börjar allt den kinesiska smörbollen se lite frusen ut!

Humleblomstrets blad blir också fina med lite frostpuder

Kärleksörten har också pudrat sig dagen till ära

Den här heucheran/heucherellan har fått riktigt fina fransar i kanterna!

Fortfarande skiner solen och nu har frosten försvunnit från blommor och blad, det varade bara några frostiga ögonblick!

Jag önskar er alla ett riktigt skönt slut på veckan och en trevlig helg!
Ha det gott!

onsdag 12 oktober 2011

Härligt höstväder!!!

Idag är det solsken från en klarblå himmel! Så där som man vill ha det på hösten! Jag ska strax gå och hösta i trädgården, men jag väntar tills det blivit lite varmare.

I lördags var jag i Värnamo på mitt livs första dragspelsstämma. Vår dragspelskurs uppträdde där. Jag kom dit strax före halv två och det visade sig att vi skulle spela först kvart i sex. Men det fanns mycket vackert att lyssna på, så det tiden gick fort. Det var bara fyra från kursen, som kunde vara med, men vi hade god hjälp av vår ledare, en basist och en gitarrist, som dessutom sjöng. Det var lite nervöst, men det gick bra.

I måndags var jag på en träff i trädgårdsföreningen, där vi fick lära oss lite om blomsterarrangemang av en florist. En av buketterna vann jag , när de lottades ut.
Så här fint har jag det på köksbordet just nu. Buketten till vänster fick min man som uppmuntran av ett par i församlingen för att han ställer upp så mycket på kyrkbygget. Solrosbuketten vann jag och cyklamen i bakgrunden fick jag av Anne-Lie och hennes dotter vid deras besök.

I fönstret blommar blåvingen!

Jag var ute i trädgården häromdagen och fotograferade en del av det som ännu blommar.

Detta är samma kärleksört som i headern, men nu är den helt röd!

Den italienska klockan blommar en gång till!

Kinesiska smörbollen tycker också att det är dags att visa upp sig!

En primula, som jag köpte i våras för att få lite vårstämning i köket, blommar nu i rabatten!

Saffransfingerörten däremot har blommat länge!

Nu är det dags att ge sig ut i trädgården!

Önskar er alla en skön dag och en fin fortsättning på veckan!!!

torsdag 6 oktober 2011

Trädgården får vänta ...

Det finns mycket att göra i trädgården ännu, men det får vänta till en annan dag. När man är pensionär, kan man ju använda tiden hur man vill. Då blir det inomhusarbete idag, när det är höstruskigt ute.

I tisdags hade jag besök av Anne-Lie med bloggen Skaparglädje och hennes dotter. Vi hade en trevlig stund tillsammans. Trädgården är ju inte mycket att visa, jag hoppas att hon kan komma hit till våren/försommaren. Då har vi förhoppningsvis fått lite bättre ordning och blomningen är i full gång.
Jag fick en vacker cyklamen av dem.
Här står den på köksbordet, där behövde jag något nytt, blommorna från bröllopsdagen hade gjort sitt!

I köksfönstret över bänken blommar en chirita och en streptocarpus.

Två kvällar i rad, när jag kommit ner till undervåningen, har det doftat underbart från dotterns gamla rum. Det är min sågbladskaktus, som sänder ut ljuvliga dofter. Tyvärr är det så att blommorna slår ut på kvällen och när morgonen kommer, börjar de redan vissna.

Den är i alla fall vacker en kort stund. Till vänster om blomman ser ni en frukt/frökapsel från en tidigare blomma.

Jag vill önska er alla en riktig skön avslutning på veckan!