Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

fredag 30 november 2012

Proppmätt!!!

Idag har vi varit på Sandsjö Värdshus och ätit julbord. Och vilket julbord sen, det finns inte en chans att man orkar smaka på allt. Så nu är jag riktigt mätt och har faktiskt lite ont i magen, men det får man stå ut med.
Här i västra Småland har vi ingen snö, men ju längre åt öster vi kom, ju mer snöade det. Det blev visserligen inga mängder, men ett tunt snötäcke, som lyste upp vyerna.

Den här veckan har julförberedelserna börjat. Jag har bakat vetebröd. Jag bakar bara vetelängder, de tar minst plats i frysen. Jag har också stekt köttbullar på drygt 4 kilo färs, det borde väl räcka över julen.

Advent som vi går in i nu är verkligen en härlig tid. November är oftast kulen och grå, men när man får ta fram adventsljusstakarna, så blir det ljusare och allting känns mycket lättare.

Så här ser Sandsjö Värdhus ut, när man kommer från parkeringen

På trappan välkomnades vi av en julbock

I hallen lyste ljuslyktorna framför tomten, där fanns också glögg och pepparkaka

Här är utsikten  inifrån ner mot sjön

När vi var på väg ut därifrån, fick jag se den här vackra lysande glasängeln i hallen.

Jag önskar er alla en riktigt härlig adventshelg!

onsdag 21 november 2012

Bloggtorka - igen!!!

Så har det gått en hel månad sedan sist jag skrev på bloggen. Tiden har varit fylld med diverse aktiviteter. Ikväll är det sista gången på dragspelskursen, tänk vad tio veckor går fort! Vi har ordnat ett uppskattat stickcafé i kyrkan, vi håller på att öva med kören till advent och det har varit mycket annat på gång där.

Torsdagen före Alla Helgons dag var jag och maken uppe i Ulricehamnstrakten och prydde gravarna inför helgen. För en dryg vecka sedan tog vi turen till Borås och gästade min svägerska och hade en trevlig eftermiddag tillsammans med makens syskon med respektive.

I söndags ställde vi färden mot Göteborg, där vi uppvaktade äldste sonen, som fyllde år för några veckor sedan. Vi besökte också Julmarknaden på Liseberg. Vi var där ca tre timmar och tittade på allt vackert och njöt av en julbuffé.

 En liten översiktsvy med vacker belysning

Ännu en vacker vy

Stora slänggungan var i full gång!

I Lisas Änglabod kunde man köpa glasänglar, jag köpte några små till julgranen

Sagoslottet var upplyst med många lampor

Jag hoppas att jag snart kan återkomma med fler inlägg, jag måste skärpa mig!

Jag önskar er alla en skön fortsättning på veckan!