Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

måndag 30 augusti 2010

Bloggträff hos Helen

I lördags var jag och ett femtontal till på bloggträff hos Helen Johansson i Örkelljunga. Hon hade ordnat ett jättefint program för dagen. När de flesta samlats åt vi knytisbrunch. Under tiden dök det upp fler långväga gäster. Efter att alla ätit sig mätta, blev det växtbyte. Oj, vad mycket växter det fanns att välja på. Själv fick jag med en stor vitlysing, en rosenstav, en purpursporre, ett vitt humleblomster, en frossört, en silverfryle, en valeriana, en bäckanemon och en alunrot hem.
Här är ett par bilder från Helens underbara trädgård

Här är en del av hennes vackra damm

Några vackra solhattar framför hennes hus

Vi tittade också på hennes far Runes trädgård. Vi fick använda hans altan att äta på och hans gårdsplan för växtbytet. Några bilder från trädgården.

Här är gäststugan och dammen med vacker plantering

En vacker ros hos Rune

Det första målet på vår utflykt blev Horsabäcks Plantskola. Jag har inga bilder därifrån, men jag fick med ett par växter hem, en flox 'Miss Jill' och en linnea.
Nästa anhalt blev hos Hans Ström, som odlar sommarblommor, ca 200 sorter.

Här är några bilder därifrån
Vackra blommor i mönster

Översikt över baksidan

Efter att ha beundrat alla blommor hos Hans, följde han med upp till grannhuset, som han hade hyrt ut till några trädgårdsenstusiaster. Där fanns ännu en fantastisk trädgård, jag har några bilder därifrån.

Vackra doftliljor

Mer vackra blommor

Efter dessa trädgårdsbesök åkte vi till Helens jobb, Växtia i Markaryd, en riktigt fin handelsträdgård. Där hade hennes chef stannat kvar efter stängningsdags och fixat eftermiddagsfika åt oss. Sedan fick vi handla växter. Det blev några stycken där också, en stenkyndel, en heucherella 'Golden Zatra', en drakmynta 'Rosy Spire', en saffransfingerört och en druvlilja. Den sista får jag nog ta in i växthuset över vintern, den är säkert inte härdig hos mig.

Efter denna långa utflykt åkte vi hem till Helen och njöt av en massa mat, grillat, pajer och mycket annat. Det var ingen risk att någon behövde gå hungrig från bordet.

Tyvärr så var jag tvungen att åka hem på kvällen, de flesta sov över och åkte sedan till Den stora trädgårdsfesten på Sofiero, där de blev guidade av Cecilia Wingårdh. 

Jag vill tacka alla, som var med på lördagen, och särskilt Helen för den underbara dagen.

Jag önskar er alla en riktigt skön vecka!

16 kommentarer:

 1. Vad mysigt med bloggträff när folk ansluter till den. Även jag hade en sådan - det kom 1. Inget vidare uppmuntrande precis;))))./Anja

  SvaraRadera
 2. Visst var det helt underbart kul:) Speciellt kul att träffa dig Christina irl:) Det är så roligt att återuppleva allt genom allas bilder och kommentarer hoppas att vi kan ses igen för bloggträffar är nog bland det trevligaste man kan åka på:)) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Var en trevlig helg, synd du inte hade tillfälle o följa med till Sofiero! Missade tyvärr din gulblommande blågull, men den kanske inte var med på växtbytet ;-)
  Nu skaq man bara hinna plantera allt.... ett kärt besvär!
  Ha´t himla gôrgôtt tills vi ses igen
  Nina

  SvaraRadera
 4. Trevligt det var att träffas och jag hoppas det blir fler gånger. Läste att det var du som fick med dig vitlysingen hem, hoppas den trivs och att den beöks av många fjärilar.
  Vänliga hälsningar,
  MB

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig dag du har haft. Och hjälp vad växter du inhandlat,nu har du mycket att plantera.
  Saffransfingerört låter spännande.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Skoj att ses igen i lördags Christina. Jag räknar med att vi kommer att ses snart igen på något medlemsmöte. Tills dess hr vi kontakt på nätet. Ha det bra. /Kerstin

  SvaraRadera
 7. Tack själv Christina. Roligt att få träffas i verligheten. Hoppas det blir fler gånger.
  Idag har jag börjat flytta om för att få plats med de nya växterna.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Himla roligt att du kom, och fina bilder har du tagit också. Jag säger som jag sagt till de andra - jag lånar dem gärna om jag får så jag kan göra ett specialinlägg med andras bilder på min trädgård. Kul att se den med andras ögon.

  Hoppas vi ses snart igen.
  Ha det bra.
  /Helen

  SvaraRadera
 9. Ja, det var verkligen roligt. Det är alltid kul att träffa människorna bakom bloggar och facebook :)
  Hoppas att vi träffas fler gånger.

  Kram Mari

  SvaraRadera
 10. Christina.

  Ang det där att hitta rostiga saker och se vad man kan använda sådant till:Det är inte så lätt. När mina nyinstallerade låg, där de låg, bland förmultnande brädor och annat bråte var det ju ingen upphetsande syn precis. Jag borde ha fotat den synen egentligen.
  Jag skulle aldrig släpat frivilligt hem något sådant för ett par år sedan, men efter att ha sett andras trädgårdar med rostiga fynd har jag lärt mig att se hur saker kan komma till användning i trädgården. Och å herreje vad min rabattmed de höga perennerna fick ett lyft! Måste erkänna att jag just nu sitter och beundrar mig själv;)))))!/Anja

  SvaraRadera
 11. Ja, det är alltid kul att få träffa personerna bakom bloggarna! Och trevligt med nya spännande bloggar/trädgårdar att följa.

  Du kom hem med en hel del växter! Har du hittat rätta platsen till dem än?
  Själv hade jag bara med runt 5 st växter till rabatten (och kanske 5 krukväxter/chili) men har ännu inte riktigt bestämnt var jag ska plantera dem.

  Ha det gott!
  /AnnaStina.

  SvaraRadera
 12. Anna-Stina!
  Jag började göra en ny rabatt igår och fortsatte lite idag. De flesta växterna ska ner där!
  Ha det riktigt bra!
  Christina

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig dag ni måste ha haft tillsammans! Fina bilder!

  /Anette

  SvaraRadera
 14. Åh, vad ledsen jag är att jag inte kunde vara med...
  Det var ju meningen att jag skulle ha varit med och jag hoppas så att det blir ett nytt tillfälle någon gång:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 15. Ibland är det lite trist att man bor så här isolerat ute på en ö, men för det mesta är det ju bara trevligt. Fast jag är nog väldigt avundsjuk på er som kan träffas så lättvindigt. Vi har ju visserligen träffar här med, men inga bloggträffar. Vad jag vet är vi bara två-tre stycken på Gotland så det skulle ju inte bli så många precis.

  SvaraRadera