Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

tisdag 11 januari 2011

Minnesbilder från 2010 (del 2)

Dags att redovisa en liten resumé från andra halvan av 2010.
Vi kommer väl alla ihåg det vackra vädret i juli. Min man började sin semester den 18 juli och då åkte vi ner till Gullbranna på västkusten, där vi har vår husvagn uppställd under sommaren. Därifrån gör vi dagsutflykter, när vi känner för det. Annars blir det sol, bad och avkoppling.
Den 23 juli åkte vi till Helsingborg, närmare bestämt till Fredriksdal. Vi följde med på en rundvandring i parken, där man på olika platser roade oss med små skådespel från svunna tider. Mycket trevligt! En annan höjdpunkt var rosenträdgården i sitt överflöd av olika sorters rosor.

Tänk om man hade en sådan rosenportal!

Vi hade besök av våra svenska barnbarn i husvagnen en vecka i början av augusti. Bland annat blev det drakflygning, lek i hoppborg och sandslottsbygge på stranden.


Visst hade vi kul!

I mitten av augusti kom vår dotter hem tillsammans med de engelska barnbarnen. Då tillbringade vi några dagar här hemma och några i husvagnen.

Det blev givetvis lek på stranden då också, men det var också roligt att busa med morfar! Barnen pratar inte svenska, men väsentliga ord som 'godis', 'snälla mormor' och 'tack för maten' har dom lärt sig. Vi ber också 'Gud som haver...' när det är läggdags. Charlotte är mycket noga med att vi 'pray' och inte 'read' barnabönen.

I slutet på augusti var jag med på en bloggträff hos Helen i Örkelljunga. Vi var ett femtontal och vi hade mycket trevligt. Vi utforskade hennes trädgård, den är jättefin. Vi besökte också ett par andra privata trädgårdar, samt Horsabäcks plantskola och Helens arbetsplats Växtia i Markaryd, båda mycket intressanta, där jag hittade lite smått och gott.
Vackra solhattar hos Helen

Sommarblomsplantering hos Hans Ström, han odlar ca 200 olika sorters sommarblommor

Med hjälp av min man anlade jag en ny rabatt under hösten. Det är en upphöjd rabatt med torvblock runt om. Jag hade så mycket växter i planteringskön, så jag har planterat många olika sorter i den, så  jag får kanske flytta om en del senare, om det blir alltför rörigt.
Vi har börjat att gräva upp runtom, det ska bli gångar av singel, som fortsätter fram till entrégången och sedan går förbi gaveln till baksidan. Tyvärr kom vintern så tidigt, så vi hann inte så långt, som vi hade velat.

Den 19 november åkte vi till Göteborg för att fira vår son, som hade fyllt år. Vi gjorde också ett besök på Lisebergs julmarknad. Tyvärr var det ännu ingen snö då, men det var ändå trevligt.

Lite fudge måste man ju prova på!

Helgen den 3:e advent åkte vi till Stockholm för att hälsa på sonen med familj och lämna julklappar till barnbarnen. På fredagen var vi inne i city, det är roligt att gå på stan, när man inte har något man måste köpa. Vi var på Lilla London och åt, alldeles intill där självmordsbombaren sprängde sig själv dagen efter. Skönt att vi åkte in dit på fredagen och inte på lördagen!
Lördagen ägnades åt pepparkaksbak. Det var barnbarnen som bakade med lite hjälp av sin mamma.
 
 
På söndagen var vi  i Bredängs Pingstkyrka, där äldsta barnbarnet medverkade i ett julspel.
Som ni ser , så är han verkligen engagerad!

Den 14 december bar det av till England för julfirande där. Vi hade ju lite tid före jul, så vi hann med besök inne i London city. Jag och dottern var också på ett Garden Center, där jag köpte en del fröer, bl a dem som jag har lottat ut. Vi firade en engelsk jul med kalkonmiddag på Juldagen, det var ju också julklappsutdelning den dagen. Det var minsann inga små julstrumpor med klappar, som de två barnen fick på morgonen.
Detta var vad Father Christmas hade kommit med genom skorstenen under natten!

På eftermiddagen blev nästa klapputdelning, då fick barnen fler julklappar och vi andra några också! På Boxing Day = Annandag Jul var vi på restaurang och åt, det verkar vara tradition, för det var överfullt där!

Natten till den 28 dec. var vi åter hemma i Hillerstorp efter ett trevligt julfirande. På nyårsafton hade vi gäster här och det var också väldigt trevligt.

Nu har ni fått vara med på ett hörn av vad som hänt under 2010, och nu önskar jag att vi alla får ett riktigt bra 2011!

Vad rädda om er och ta det lugnt i halkan!!!

6 kommentarer:

 1. Vad mysiga bilder du bjuder på!
  Speciellt trädgårdsbilderna gör att man längtar ännu mer efter sommar!

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som om du verkligen haft ett händelserikt år;) Bilderna gör att man längtar riktigt ordentligt nu efter vår och sommar. För att undvika att ramla och bryta både armar o ben har jag nu idag köpt mig broddar;) Du milde vilken skillnad - att jag inte gjort det förut! 259 :- kostade de men det var det var det värt:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Vad roligt det måste vara att få träffa dina barnbarn. Kan tänka mig att det inte blir så ofta eftersom de bor så långt bort. Extra roligt att få vara med och se deras julspel i kyrkan.
  Härliga sommarbilder från trädgård och stranden bjuder du på också.
  Kram Anne-lie

  SvaraRadera
 4. Tack för fröerna, de kom idag! Vilken trevlig bonus med några extra sorter! Kolla gärna min blogg:)

  Vilket fint år du haft med mycket trädgård och barnbarn..

  Trevlig helg (snart)
  Marie

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig bildkavalkad du bjuder på! Tusen tack för fröna, fick dem idag!
  Ha en fin kväll!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 6. Du har verkligen haft ett innehållsrikt år! Det var roligt att du var med på träffen hemma hos mig, hoppas du vill komma nästa år också.
  Ha det gott
  Kram Helen

  SvaraRadera