Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

söndag 26 juni 2011

Kärt återseende

Nu är midsommarhelgen snart slut och vi har kommit hem igen efter midsommarfirande på västkusten. Idag är vädret vackert och varmt, men tidigare har det varit kallt och blåsigt. Det mesta regnet kom som väl var på natten. Natten till torsdagen regnade det 50-60 mm, sedan har det bara kommit lite stänk ett par gånger.

När jag kommer hem efter lite bortavaro, blir det alltid en tur runt trädgården, det är den som är det kära återseendet. Det är alltid lika spännande att se vad som hänt. Jag tog med kameran, så att jag kan visa lite av vad som blommar just nu.
Rosenplistern på jordkällaren blommar för fullt och humlorna gillar den.

Kungsnävan är en annan blomma, som humlorna gillar.

Stjärnflockan har inte fått komma ut i någon rabatt ännu, men den blommar snällt ändå.

Kaprifolen blommar, men även knopparna är vackra.

Den rosa pionen på baksidan har också slagit ut.

På framsidan av huset är det en vit pion, som stolt visar upp sig.

Daggkåpans mer anspåkslösa blommor, som går i limegrönt, tycker jag om.

Blodnävan växer så vackert, som en kudde. Den finns i rabatten vid garageinfarten.

I samma rabatt växer hässleklocka, praktlysing ...

 ... och stor blåklocka. Även den vita skymtar i bakgrunden.

Detta var en del av det som blommar just nu. I övrigt så är all makadam utlagd i de nya gångarna, så nu ska vi skaffa kantsten och singel, men först ska det 'paddas'. Ska bli skönt, när det är klart, då blir det bilder.

Vi har ju blivit lovade fint väder några dagar, så det blir väl en del trädgårdsarbete. På lördag kommer barnbarnen från Huddinge och vi ska ha hand om dem en vecka. Då hoppas vi också på bra väder!

Jag önskar er alla en riktigt skön vecka i trädgården!

10 kommentarer:

 1. Så fint det blommar hos dig - alla härliga lite gammaldags perenner...

  Ibland kan det vara kul att vara borta några dagar för då finns det så mycket "nytt" att upptäcka i den egna trädgården när man kommer hem.

  Lycka till med gångarna, kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 2. Det var många vackra blommor du har :) vilken fin huvudbild du har Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Härligt att komma hem igen förstår jag;)) Det var en massa vackra blommor som du visar. Hoppas verkligen att det blir bra väder nu när dina barnbarn kommer. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 4. Visst är det så Christina att utomhus är viktigare nu, så här års, än inomhus.
  Synd att du inte hade tid med en liten trädgårdsvisit på Anjas Hill när du ändå var i trakterna...
  /Anja

  SvaraRadera
 5. Ja, visst längtar man ut när man varit borta från sin trädgård i några dagar. :) Förresten längtar man väl ut så fort man kommit upp ur sängen varje morgon, i alla fall om solen skiner. ;)

  Det är en härligt trädgård du visar på dina bilder. Kungsnävan blev jag lite sugen på, lägger den på minnet om det skulle dyka upp ett "hål" någonstans.

  SvaraRadera
 6. Ja, det är mycket som händer i våra trädgårdar bara man är borta nån dag. Alltid lika kul att komma hem :-)) Ser att ni varit vid Monet´s trädgård. Dit vill jag nån gång...Verkar jätte fint.

  Kram

  SvaraRadera
 7. När man varit hemmifrån ett tag så ser man alltid med "nya ögon" - vilket oftast är väldans trevligt. Fast ibland så ser man även sånt man borde ha gjort och då är det inte lika kul!
  Här behöver jag dock inga "nya ögon" för att se att det är en hel del som skulle ha hunnits med, men vi har andra saker att tänka på och ta hand om just nu så det får vänta. Förmodligen är det också bara en själv som ser dom har detaljerna!

  SvaraRadera
 8. Vad mycket fint du har som blommar. Den här årstiden händer det så mycket med våra växter. Och vi kan bara njuta av allt.
  Ang. vädret så fick vi också en massa regn natten till torsdagen, men hela midsommarhelgen var det uppehåll och när solen tittade fram var det riktigt skönt.
  Hoppas ni får en bra vecka med era barnbarn.
  Kram!

  SvaraRadera
 9. Det är alltid med blandade känslor man åker iväg den här årstiden. Jag går alltid en runda i trädgården direkt när jag kommer hem från någon längre tur. Fint det blommar hos dig. Vit pion står det på min önskelista. Jag köpte en för några år sedan och när det äntligen slog ut så var den rosa! Fin ändå förstås, men det var ju en vit jag ville ha (hade ju redan flera rosa!)
  /Anette

  SvaraRadera
 10. Vilken fin blomning du har hos dig. Jag älskar kaprifoler. Jag försöker klä in en gammal stenmur med kaprifol och i år ser det faktiskt lovande ut med blomningen.
  Kram

  SvaraRadera