Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

fredag 21 september 2012

Äntligen!!!

Nu har jag fått ordning på min dator efter att hårddisken kraschade. Som väl var kunde de flesta filerna räddas, jag har skött backupen hyfsat. Jag har lånat makens dator ibland, men det har blivit till de mest viktiga göromålen.

Nu börjar livet bli som vanligt igen. Kyrkbygget är avklarat och vi har haft invigning av lokalerna. Vi är verkligen nöjda, det blev jättefint. Årets teaterföreställningar är också avklarade och det blev också en härlig upplevelse.

I lördags var jag på 50-årsjubileum från realexamen. Tänk vad tiden går! Vissa av skolkamraterna hade jag inte träffat på 30 år, men vi hade mycket att prata om och många minnen från skoltiden.

Min trädgård är fortfarande försummad, jag hade tänkt gå ut idag, men det har regnat hela dagen, så det blev inget av det. I måndags var jag och maken en sväng till Växjö. Vi tog vägen över Öhr på vägen hem. Jag har inte varit på handelsträdgården där tidigare. Det blev inte sämre av att de hade 50% på växterna, det blev en bronsrodgersia, en flox, två koreanska plymspireor, en fjällbrud, ett japanskt fänrikshjärta och en alunrot 'Lime Rickey'. Jag hoppas på fina höstdagar framöver, så att jag kan plantera ner dessa och alla andra växter, som väntar i planteringskön.

Jag visar några foton från trädgården, som jag tagit de senaste dagarna.

En solig dag i veckan var det fullt av citronfjärilar (?) i rosenflockeln
 
Den här agapanthusen köpte jag i England förra året. Den är riktigt mörkt blå och heter 'Midnight Star'.
 
Slingerstormhatten i blom
 
 
Jag tycker om min nya dahlia Willem I
 
Jag har fått en hyresgäst i växthuset, vi skrämmer varann lite då och då
 
Jag önskar er alla en riktigt härlig hösthelg!
 
12 kommentarer:

 1. Så bra att du har igång din dator igen! Din lille prins i växthuset var ju för söt.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Det känns som evigheter sedan jag såg din blogg sist Christina! Roligt att ha dig tillbaka och din hyresgäst verkar schysst:))!/Anja

  SvaraRadera
 3. Jag har saknat dig och dina inlägg! Läckert med slingerstormhatten, min är ett minne blott.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Att fara till en handelsträdgård för att sedan upptäcka att det är rea gör att man får med sig massor av växter hem :=)
  Det går ju bara inte att låta bli då det finns så mycket spännande att köpa. Läser att du gjorde fina fynd.

  Det blommar fint i din trädgård och första bilden med fjärilen och Rosenflockeln är sååå fin.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Kul att du är tillbaka igen. Ni kunde svängt hem till oss på en fika när ni ändå var i Växjö. Slingerstormhatten jag fick av dig var felplacerade så den stannade i växten och torkade lite, men nu har jag flyttat den och hoppas den kommer att trivas bättre.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Härligt att få ta del av din blogg och dina fina bilder igen:) Vilka fina fynd du gjorde på handelsträdgården:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Härligt att du är tillbaka igen.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 8. Mycket som blommar fint hos dej! Visst är det en trevlig upplevelse på Klockaregården i Öhr, oj vad sugen jag blir! Men plantkön är lång även i år så det får bli nästa sommar. Grattis till fina plantor! (:D
  Ha en fin vecka!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 9. Förstår att du blir skrämd! Undrar om det är en padda vi har som går upp på altanen och bajsar!? En igelkott kan nog inte ta sig upp för den lilla trappan med tre steg. Men det är helt OK, jag gillar djur i alla former - utom insekter!!

  SvaraRadera
 10. Nu hittade jag tillbaks till dig Christina (tack för länken) och dina underbara trädgårdsväxter.

  När jag ser alla vackra bilder, blir jag sugen på ett studiebesök i din trädgård. Kanske vi kan fixa till ett nästa sommar ;) En "mini-mini-klassträff.

  Nu när jag hittat hit igen, ska du veta att jag är snart tillbaks igen :)
  Kram!

  SvaraRadera
 11. Igår upptäckte jag - eller rättare sagt Santos (som blev rädd) - att det är en liten igelkott som bor hos oss. Alltså är det den som har bajsat, men hur 17 kommer den upp på altanen.....

  SvaraRadera
 12. Fina bilder du bjuder på från din trädgård och så trevligt att få träffa alla gamla klasskamrater.
  Ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera