Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

måndag 22 oktober 2012

Stockholmsbesök

I torsdags förmiddag ställde vi färden mot Stockholm för att besöka sonen med familj, som bor i Huddinge. Att det dessutom var Syfestival på Älvsjömässan var ju inte någon nackdel! Det gäller att välja rätt helg!

På vägen upp gjorde vi en liten avstickare till Cloetta i Ljungsbro för att inhandla lite godis. Vi ska försöka spara det mesta till jul, vi får se hur det går. Döm om vår förvåning, när vi träffade på goda vänner från Boråstrakten där. Det var tärnan och marskalken från vårt bröllop, vi hade inte träffat dem på 1½ år. De var på väg till Norrköping och skulle också besöka någon släkting.

På fredagen åkte jag till Syfestivalen och min man till sta'n med stort S. Jag har varit på Syfestivalen tidigare, en gång i Sollentuna och en gång i Jönköping. Det är en mässa med mycket för sömnad och handarbete. I år tyckte jag att det var väldigt mycket lappteknik, men också mycket garn och pärlor och annat för smyckestillverkning. Jag var på en workshop med Johanne Ländin, som gör så fina mönster främst för mössor och vantar. Du kan se en del av hennes alster här. Det blev också en del inköp: garn, stickor, mönsterhäften, tidningar och några scarves.
Nu har jag lite mer att ta itu med!

Lördag och söndag tillbringade vi tillsammans med barnbarnen med föräldrar och tog det lugnt. Nu ses vi antagligen inte förrän till jul. Då kommer också dottern med familj från England och sonen från Göteborg hem.

Jag önskar er alla en riktigt skön vecka!

6 kommentarer:

 1. Det låter som om ni haft en helt perfekt helg:) Så härliga garner du köpt, kommer att bli vackra alster av dem:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 2. Ska bli roligt att se vad det blir för fint av garnet du köpte. Roligt att få umgås med barn och barnbarn.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Tänk vad världen är liten ibland! Kul att träffa gamla vänner så där! Syfestival låter spännande, rätt årstid på gång för pyssel också.
  Ha det bra!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 4. Ska också till stan i morgon bitti, ensam. Ska på kontroll till Sophiahemmet och så damträff hos väninnan i Gustavsberg. Åker sen hem på fredagskvällen så det blir en kort men intensiv sejour. Mitt emot Älvsjömässan, precis på andra sidan Huddingevägen och den stora ängen, bodde jag tidigare. I hela 30 år!

  SvaraRadera
 5. Du har haft en fin helg - förstår jag. Många roliga saker har du också fått med dig hem - kanske råvaror till julklappar?/Anja

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blogg du har! Hamnade här när jag googlade efter gula novemberkaktusar.
  Syfestival låter ju hur spännande som helst.

  Ha det fint

  Anette

  SvaraRadera