Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

tisdag 16 april 2013

Nu kommer våren!?

Nu tror jag att våren äntligen är på väg! Vi har varit och hälsat på dottern i England i två veckor och medan vi var borta hade nästan all snö försvunnit här hemma.Vi trodde väl att det skulle vara mer vårlikt i England, men första veckan var kall med någon minusgrad på nätterna och på dagarna blåste en kylig vind. Det snöade också lite grann. Den sista veckan var lite bättre, men ingen riktig värme fick vi njuta av och det regnade också ett par dagar. Jag hade tänkt fotografera en massa vårblommor, men av det blev det inget. Påskliljorna hade börjat slå ut, när vi kom och de flesta kameliorna hade inte slagit ut än.

Dotterdottern fick sommarkoftan, som jag hade stickat. Den blev jättebra på henne. Hon hade fått en ny klänning, som hon ska ha på en finare tillställning hela familjen ska gå på och koftan blev perfekt till.

Barnen hade skollov, så jag och maken var 'barnvakter', de är 10 och 8½ år gamla. Vi hade trevligt, men kunde tyvärr inte vara ute så mycket, som vi tänkt. En dag fick vi 'ledigt' från barnvakteriet och tog tåget in till London. Det första vi letade upp var en garnaffär strax intill Waterloo East. Det var en mysig affär och det blev lite inköp.

Så här ser affären ut. Min man höll sig utanför och tog bilden!


Jag köpte ett rundstickeset med utbytbara stickor. 8 par stickor och 4 olika långa kablar. Det blev dessutom ett par garnnystan (som om jag inte hade några innan!)

Vi kom hem natten till söndag och söndag eftermiddag var vi i kyrkan på 'Det stora kafferepet'. Det var kaffeservering med kakbuffé. Det fanns ett 30-tal sorters kakor att välja mellan. Igår kväll hade vi stickcafé och då var vi 27 kvinnor i olika åldrar samlade. Ikväll har jag haft programrådet här och vi har planerat juni -augusti månads sammankomster i kyrkan.

Tittade runt i trädgården i söndags och hittade ingen blomning. Gick också en runda igår, då började blåsippor och vintergäck titta fram. Vid dagens runda fanns det också krokus. Håller värmen i sig, går det fort nu, men det skulle visst bli lite kallare igen, har jag hört.

Jag önskar er alla en härlig fortsättning på veckan!


7 kommentarer:

 1. Så roligt att läsa ett nytt inlägg från dig. Så ni har varit på resande fot ett par veckor, måste vara roligt att få träffa barn/barnbarn, synd att de bor så långt bort.
  Du är väl som alla oss andra garntokar, kan inte gå in i en handarbetsaffär utan att handla något. :)
  Jag såg bilder som din man lagt ut på fb. om det stora kafferepet. Oj, så mycket kakor det serverades, smakade man på alla dem fick man gå en långpromenad efteråt.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så synd att våren inte kommit längre ens i London, men förstår att det var härligt att få träffa barn o barnbarn i alla fall:) Här börjar det också så sakta att titta upp lite ur rabatterna, hoppas bara att man hinner med att rensa innan det blir igenvuxet;) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Så skönt att ha fått vara på semester och träffa barn och barnbarn!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att få åka iväg och träffa barn/barnbarn
  men trist att vädret inte var bättre
  ja nu kommer alla blommor en gång
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Ja, äntligen är faktiskt våren här - underbart! Hittar mer och mer grönt i rabatterna för varje dag som går.
  Så mysigt det låter att ha varit och hälsat på familjen i England.
  Ha det gott. /Ingela

  SvaraRadera
 6. Välkomna hem! Hoppas ni får en underbar helg!
  Ha det gott!
  Blomkärringen

  SvaraRadera
 7. Så trevligt ni verkar ha haft och kul att ha en dotter i England.
  Så fint kofta du har stickat till dotterdottern.
  Här hos oss har vi inte heller så många vårtecken. Inga blommor ännu, men bofinkar och tranor.
  Önskar dig en fin vecka och må så gott!

  SvaraRadera