Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

onsdag 26 juni 2013

Sol och regn om vartannat

Nog är vädret ombytligt. Idag har jag varit inomhus hela dagen, det har regnat mest hela tiden. Jag och maken har hållit på med underlaget till vår kyrkas programblad. I övrigt har det inte blivit så mycket vettigt gjort.

Midommarhelgen tillbringade vi i vår husvagn i Gullbranna strax söder om Halmstad. Vädret blev faktiskt bättre än vad rapporterna visat. Vi hade en jätteskön helg, visserligen fick jag ordentligt ont i höger axel, troligen en inflammation. Det var bara att lägga undan stickningen och nu har jag en stickfri vecka. Som väl är, börjar det bli bättre.

I måndags åkte vi en runda upp i Västergötland och gjorde sommarfint på släktgravarna där. Vi besökte också en syssling till maken, och där träffade vi också hennes man och syster, nya trevliga bekantskaper. Kontakten med dessa har sitt ursprung i släktforskning, som maken och hans syssling Inger är intresserade av.

Vi köpte en hel del sommarblommor på en handelsträdgård i Timmele och det gjorde ingenting att det var halva priset på allt. Så det blev inte bara till gravarna utan en hel del till oss här hemma också.

Vi åkte också en extra runda på 10-15 mil för att jag skulle få besöka en garnbod. Tyvärr hade den semesterstängt den här veckan. Jag blev verkligen besviken.

Igår kväll var jag ute och tog lite kort på en del av det som blommar nu.

Pion Duchesse de Nemours

Pion utan namn

Pion Christina, tyvärr hade den slagit ihop sina kronblad för kvällen

Näva Splish Splash

Blodnävan bildar nästan ett klot ca 40 cm högt

Hörnrabatten just nu

Den först blå bergvallmon har slagit ut

Här har en stor vit blåklocka placerat sig mitt i röllekan

I en skuggrabatt svävar gillenians blommor som vita fjärilar över plantan

Ja, detta var lite av hur det ser ut i min trädgård. Jag visar givetvis inte fulhörnen och allt ogräs, men man kan ju njuta av det som är vackert.

Jag önskar er alla allt gott och hoppas på soliga dagar framöver!

5 kommentarer:

 1. Hej!
  jag har också många fina blommande växter just nu men mina pioner har alla dött ut. Varför kan jag inte begripa. Jag hade en Sarah Bernhard som blommade så vackert i flera år men så plötsligt var den borta! Och bondpionerna (två st) jag planterade ville inte alls...
  Men det är som med livet. Vi får ta det som det är!

  Önskar dig allt gott, syster...

  SvaraRadera
 2. Så mycket vackra blommor du visar upp Kram Suss

  SvaraRadera
 3. Härliga blommor du fotat. Gillenian är min favorit.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. É para mim uma honra acessar ao seu blog e poder ver e ler o que está a escrever é um blog simpático e aqui aprendemos, feito com carinhos e muito interesse em divulgar as suas ideias, é um blog que nos convida a ficar mais um pouco e que dá gosto vir aqui mais vezes.
  Posso afirmar que gostei do que vi e li,decerto não deixarei de visitá-lo mais vezes.
  Sou António Batalha.
  PS.Se desejar visite O Peregrino E Servo, e se ainda não segue pode fazê-lo agora, mas só se gostar, eu vou retribuir seguindo também o seu.
  Que a Paz esteja no seu coração e no seu lar.
  http://peregrinoeservoantoniobatalha.blogspot.pt/

  SvaraRadera
 5. Very interesting blog. A lot of blogs I see these days don't really provide anything that attract others, but I'm most definitely interested in this one. Just thought that I would post and let you know.

  SvaraRadera