Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

tisdag 19 januari 2010

Idag har jag tagit det lugnt! Gått en promenad med stavar och broddar på fm och sått lite perenner på em. Totalt är jag nu uppe i 70 sorter. De flesta står ute i snön och resten åker ut i morgon. Jag har sått en del sorter, som jag inte vet vad det är. Fröerna är plockade i Sydafrika och när växterna gått i frö, är det inte alltid så lätt att artbestämma.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker det är spännande om man inte vet vad för växter man sår!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Nu har jag kommit rätt.Till
  en riktig trädgårdsmänniska.
  Jag beundrar verkligen dig att du har sått så många sorter. När jag började med perennasådder för ett par år sedan så tror jag att jag hade ungefär 150 olika sorter som jag hade ställt ut det var första året. Fröna hade jag köpt på Tradera och det gick ju så lätt att bara klicka lite på datorn så hade jag vunnit budet på frön. Men det som tur var grodde det bara ungefär hälften . Jag hade så mycket som skulle skolas om under sommaren att jag tänkte nä nu får det vara nog.
  Jag kunde ju inte kasta plantorna utan krukade alla i blomkrukor och hade ju turen att kunna sälja av detta överflöd på plantmarknaden.
  Så nu har jag övergått till att köpa färdig plant men det står tio krukor ute i snön så jag har inte gett upp all frösåning.:o)
  Men jag köpte för mycket första året.
  Spännande med att inte veta vad som kommer upp.
  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 3. Tack för era kommentarer!
  Jag får heller inte allt att gro, men har bestämt mig för att när det gror bra inte skola om allt. Jag har en trädgårdsintresserad svåger i huset intill, han får en del överkott ibland.
  Ha det riktigt bra!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Tack för hälsningen.
  Vad roligt att du följer min blogg!
  Kul med en hälsning från Småland, längtar ofta till landet:-)...
  Kram Stina

  SvaraRadera