Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

tisdag 26 oktober 2010

Insnöad på stickning

Den senaste tiden har det varit stickning som gällt, när jag haft en stund över. Jag har stickat färdigt en cardigan till dotterdottern, som jag redan visat på Facebook.

När den var klar stickade jag ett par pulsvärmare i restgarn.

Sedan tog jag tag i en gammal 'surdeg', en mössa som varit färdigstickad men inte ihopsydd. Jag vet inte hur länge den legat, men beskrivningen var tryckt 1974. Den var alldeles för 'hög', så nu repade jag upp toppen och gjorde intagningarna några centimeter längre ner. Det är den fiskbensmönstrade, som ni ser här nedanför.

Just nu håller jag på med en mössa i två grå nyanser, också den stickas av restgarner. Jag tycker att det är roligt att sticka, så nu har jag rotat fram en massa restgarner, så får vi se vad det blir mer.
Charlottes cardigan
Pulsvärmare

Den gamla 'surdegen'

Mössan som jag stickar just nu

Jag har bl a blivit inspirerad av online stickcafé på FB. Det är roligt att se vad andra håller på med. Mönstret till den sista mössan fick jag nys om där. Hoppas att du fick lite inspiration till att sticka något.

Önskar er alla en underbar vecka!

9 kommentarer:

 1. Roligt att se vad du håller på i handarbetsväg:) Stickning håller jag oxå på med nu,annars är det mest tavelsöm som gäller för mej.H.Saga

  SvaraRadera
 2. Vad flitig du är med din stickning. Roligt när man kan använda sina restgarner, och du får väl en hel del gjort under online stickcafe´t.
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 3. Fina stickningar du gjort Christina!
  Blev nästan sugen på att börja igen själv.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Härligt med händer som inte kan vara still:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Här stickas det inget just nu. Har en mor som alltid har en stickning på gång! Så hon sköter stickningen till mina barnbarn.
  Har förstått att du bor i el runt Hillerstorp, blev lite nyfiken om du känner Britt-Marie o Gunnar i Sjölund? B-M är kusin till min man och hon kommer härifrån där vi bor.
  Ha det så gott!
  Kram! Märta

  SvaraRadera
 6. Märta! Visst känner jag Britt-Marie o Gunnar. Vi är med i samma församling. Bor du i Äng, har för mig att hon är därifrån.
  Ha det gott!
  Christina

  SvaraRadera
 7. Visst bor vi i Äng! Vi bor precis utanför Äng på min mans föräldragård. Nu känner inte B-M mig som Märta eftersom det är mitt andra namn. När jag började blogga så ville jag vara lite anonym så därför har jag inte mitt tilltals namn i bloggvärlden.
  Nu är det ett tag sedan vi träffade dem, det var mer medan moster Maria levde (B-M´s Mamma) Moster Maria o min svärmor var systrar. Tyvärr dog min svärmor redan 1965, så moster Maria kom att betyda mycket för min man och hans systrar. Träffar du B-M så får du gärna hälsa från hennes kusin med fru ifrån Äng.
  Kram! Märta

  SvaraRadera
 8. ...att jag beundrar dig som kan göra så mycket fint. Jag är urdålig på allt vad heter handarbete, undantaget är virkning och korsstygn. Det grejar jag - men jag tycker inte det är kul!
  Idag när vi var i Hemse på loppis så letade jag efter sådana där "pulsvärmare", men jag skulle ha dom till anklarna. Har nämligen köpt ett par vandringskängor som är så hårda upptill att jag får märken på benen!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 9. Kära nå'n! Du är en stickerska av den högre skolan! Vilka fantastisk vackra mönster. Stickar du även bäställningar mot betalning?/Anja

  SvaraRadera