Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

lördag 20 november 2010

Julmarknad

Så har det gått nästan en vecka sedan jag sist skrev på bloggen. Det finns ju inte så mycket trädgårdsrelaterat att berätta om. Så det får bli lite om vad vi gjort i veckan.

Vi har varit en tur till Ullared och köpt en del julklappar och lite annat smått och gott.

Igår åkte vi en sväng till Göteborg. Först blev det lite shopping och på eftermiddagen var vi på Liseberg och julmarknaden där. Äldste sonen anslöt lite senare och vi åt en god julbuffé. Senare åkte vi till IKEA för diverse inköp och därifrån hem till sonens lägenhet, där vi fikade med tårta.  Efter det åkte vi hemåt och vi hann inte långt förrän vi kom in i ganska tätt snöfall, så det tog en stund att komma hem. Det första mannen fick göra var att skotta av garageinfarten. Så nu är världen utanför fönstret vit.

Jag fotograferade lite på Liseberg med min kompaktkamera, tyvärr så är en del bilder lite suddiga, men jag hoppas att jag kan dela med mig lite av stämningen där.
Vissa delar av parken var pudrad med konstsnö

En ren med släde dök plötsligt upp

En vacker julkrubba

Här är en vy med Balder till vänster

Parken är prydd med miljontals lampor. Här är ett av träden.

Här är det maken som väljer bland många sorters engelsk fudge.

Sagoslottet är vackert i kvällsbelysning.

Nu hoppas jag att vi alla får en underbart skön helg!

11 kommentarer:

 1. Det är så vackert på Liseberg vid juletiden. En gång har jag varit där på julmarknad men skulle gärna göra om det. Kram

  SvaraRadera
 2. Åh, det blev plötsligt lite julstämning, när jag fick se de vackra bilderna! Längtar att gå på någon lokal julmarknad. Ska kolla upp var och när!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Det är så fint på Liseberg så här års med alla lampor och så mysigt att gå på julmarknad.
  Alla verkar ha fått snö utom vi, här är det bara slask.
  Ang. din kommentar på min blogg. Jag väver inte på beställning, fast blir det stor efterfrågan så kan man alltid ändra sig.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder;) vi har inte varit på Liseberg julmarknad ännu men jag hoppas att vi hinner i år. Det är så vackert och stämmningsfullt med alla dessa ljus. Nu längtar jag efter att få adventspynta:) Ha en trevlig helg/Monne

  SvaraRadera
 5. Liseberg verkar jättemysigt. Får nog ta en tur dit snart. (PS! Var också i Ullared i veckan. Jättemycket folk!) Så fina foton du tagit. Tycker det är så svårt att bra foton i mörkret.

  SvaraRadera
 6. Hej Christina!
  Du har lyckats bra med att dela med dig av julstämningen i Liseberg! Själv väntar jag lite till innan jag går dit - det får gärna vara lite vitt ute först, vilket är rätt ovanligt i Göteborg i nov.-december. Kanske kommer förra årets jul "repris" i år;)?!/Anja

  SvaraRadera
 7. Liseberg är sagolikt vackert med all sin belysning!
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 8. Så vackert! Nu blir jag väldigt sugen på att åka iväg på någon julmarknad.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 9. Alltid roligt med julmarknader. Det brukar bli en tur till Lisebergs varje år. Där är så himla fint med träden helt upplysta med alla dessa små lampor - ger verkligen julstämning!
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 10. Vad mysigt! :)

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 11. ...oj vilken julstämning det blev! Och jag som inte kommit över att det är senhöst ännu!!
  Fast jag köpte en dörrkrans på fastlandet och jag ska ta fram den nu för att komplettera den lite.
  Men artt det är höst här är tur för idag t.ex. fick jag besked om att en leverans av restorderalökarna från Dix i Holland dyker upp vilken dag som helst. Det är ju en otroligt tur att vintern inte kommit hit så man klarar av att gå ut och gräva!

  SvaraRadera