Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

lördag 29 maj 2010

Äppelblom mm

Jag gick en liten runda i trädgården i kväll innan solen gick ned. Det finns ju en hel del som blommar bl a äppelträden, så jag tog några foton. Det är lite varierande kvalitet på bilderna, med klicka gärna upp dem.
Äppelblom

Alliumboll på väg att slå ut

Vit förgätmigej har dykt upp i år

Prydnadsapeln är också på gång

Minipenseer har självsått sig intill spireahäcken

Mer äppelblom

Mahonian är vacker just nu

Fänrikshjärtat i solens sista strålar

En sista äppelblomsbild

Jag önskar er alla en fortsatt skön helg!


fredag 28 maj 2010

Premiär!!!

I kväll är det nypremiär på pjäsen 'Änkeman Jarl' av Vilhelm Moberg på friluftsscenen vid Hyltens Industrimuseum i Gnosjö. De senaste två veckorna har varit intensiva med repetitioner varje vardagskväll. Det ska bli skönt att det börjar på 'riktigt', då blir det bara fredag kväll och eftermiddagen på lördag och söndag, som gäller i tre veckor.
Häromkvällen var vi lite tidigare där, så jag hann fotografera lite också. Det är verkligen en underbar plats.
Välkommen på amatörteater, när den är som bäst!

Jag önskar er alla en riktigt fin helg!

söndag 23 maj 2010

Vackra fält

Har för en stund sedan kommit hem från västkusten. Vi har haft en skön helg med vackert väder, igår helt underbart och idag lite kallare och lite mer moln. Det var skönt med lite rekreation, en fullspäckad vecka väntar. Det blir teaterrepetitioner måndag-onsdag, genrep på torsdag och föreställningar fredag, lördag och söndag! Vi spelar 'Änkeman Jarl' av Vilhelm Moberg på friluftsscenen vid Hylténs Industrimuseum i Gnosjö.
Igår var jag och en väninna på Tönnersjö Trädgård AB, ett företag som säljer svenskodlade sommarblommor av mycket hög kvalitet. Du kan hitta deras hemsida här . Jag köpte en diadembuske, Tibouchina urveillana, på hög stam, en himmelsöga ('potatisblomma', Solanum rantonnetii)  på låg stam, två blå Bacopa, snöflinga och en citronmeliss.
Härliga knoppar på diadembusken
Blå bacopa

När vi kommit en liten bit på väg hem från Gullbranna, stannade vi och fotograferade ett par fina fält
Rapsen står så gul och fin just nu

Styvmorsviolerna blommar överdådigt

Önskar er alla en riktigt bra ny vecka!

fredag 21 maj 2010

Värsta ovädret!!!

Igår em kom det in ett riktigt åskväder över Hillerstorp. Det blixtrade och dundrade i ett, det haglade  och regnade otroligt mycket. Det var ett av de värsta ovädren jag varit med om. Det som jag sått i år och hade stående ute blev nästan helt förstört. Jorden skvätte/rann ur krukorna, så det är inte mycket kvar. Jag har ingen regnmätare, men mätte upp 8-10 cm i några kärl. De flesta andra växter klarade sig, men mycket blomning är förstörd och en del är avbrutet, men de växterna kommer ju igen. Nu hoppas jag slippa regn på ett tag.
Stjärnflockan har ju inte blommat än, så den hoppas jag få njuta av, flugor kan jag däremot klara mig utan!

Önskar er alla en skön Pingsthelg!

onsdag 19 maj 2010

Varmt och soligt

Idag är det skönt väder ute och jag måste göra en hel del inomhus. Dålig tajming, som man brukar säga. Jag är kassör i 'Teaterandan i Gnosjö' och måste sköta om att fakturor och inbjudningar till våra sponsorer går ut idag. Hade tänkt sköta det igår, men hade inte fått alla uppgifter, så nu måste det ske. Har också en del jobb som gäller Teaterkören, som jag ansvarar för. Igår var kören ute på spelplatsen för första gången i år, så jag passade på att ta några bilder på den vackra omgivningen. Vi spelar på friluftsscenen vid Hylténs Industrimuseum i Gnosjö. Gå gärna in på vår hemsida och läs mer och titta på fler bilder här
Några av byggnaderna på platsen

Ån som flyter fram till dammen på spelplatsen

Visst är kabbelekan vacker, inte får man vårtor av den heller, som det sas förr

Önskar er alla en fortsatt skön dag! Njut av solen och värmen om du har möjlighet!

måndag 17 maj 2010

En runda i trädgården

Har varit på västkusten under långhelgen. Den mesta tiden var det kallt och lite regn, men i lördags em tittade solen fram och då blev det mycket varmare. Idag är det gråmulet och ca 11 grader, egentligen är det perfekt trädgårdsväder, så det blir nog att gå ut en stund. Gick en liten hastig runda i trädgården redan i går kväll, när vi kom hem, men fotograferingen fick anstå tills i dag.
Tulpaner på gång, har tyvärr inga namn

Hundtandliljorna är som vackrast just nu

Daggkåpan blommar inte just nu, men har ett vackert bladverk
Detta bladverk hör till ett vitt fänrikshjärta, om jag inte minns helt fel
Klicka gärna upp bilderna, de två sista bilderna tog jag med pga vattendropparna.
Idag blev färgskalan endast gul-vit-grön av en ren slump.

Jag önskar er alla en skön trädgårdsvecka!!!


söndag 9 maj 2010

Kallt och ruggigt!!!

Igår var jag på 45 års studentjubileum i Borås. Det var riktigt trevligt att träffa gamla skolkamrater igen. Det har varit 5 träffar hittills, jag har varit med på tre av dem. Vi var 31 personer av 50 på jubileet. Några hade jag inte känt igen om jag träffat dom på gatan, men alla 'tjejerna' kände jag igen!
Idag har vi dragit ner husvagnen till västkusten, närmare bestämt till Gullbrannagården utanför Eldsberga, drygt 1 mil söder om Halmstad. Vädret var inte särskilt inbjudande, kallt och lite regn, så vi avvaktade med att resa förtältet, det får bli nästa helg i stället. Vi är där mest på helger och under semestertid.
I morgon hoppas jag att det blir lite sol och varmare, så att man kan vara ute i trädgården och jobba.

Visar några krukväxter, som blommar här just nu. Novemberkaktusarna blommar om, fast inte lika rikligt som i 'rätt' tid.
Önskar er alla en fin trädgårdsvecka!

lördag 8 maj 2010

Sjung om studentens ...

Idag regnar det och är kallt ute, alltså inget utejobb. Har bakat en kaka till kvällens samling på vår församlings sommarhem. Jag har också lagt upp ett par nyinköpta byxor, så är det när man har 'taxben'. eller är för tjock.
Jag kan inte vara med på samlingen ikväll. Snart ska jag göra mig i ordning för att åka till Borås på 45 års studentjubileum.
Bild lånad från Internet

Hoppas att ni alla får en fortsatt trevlig helg!

torsdag 6 maj 2010

När kommer värmen?

Idag har det varit kallt, skulle gått ut och jobbat i trädgården på fm, men stannade inne i garaget och skolade om en del perenner. Det blev blodnäva, jättevallmo, gult blågull och aubrietia. En sort som jag inte skolat om är denna:
Kan du gissa vad det är?

I eftermiddag åkte jag in till sta'n dvs Värnamo och inhandlade lite kläder, sedan mötte jag maken vid jobbet och vi åkte till färgaffären och köpte hem div. färg till köket, tittade på kakel och tapeter. Åh, vad svårt det är att välja. Det finns hur mycket som helst. Vi hade ett tapetprov med hem, jag tror att det blir den, men den var dyr mellan 700 och 800 kr per rulle. Vi gör inte om så ofta, så det har inte så stor betydelse. Det är bättre att köpa en som man gillar. Kakel har vi också hittat ett, som vi gillar, men dom hade inte så stort urval, så jag tror att vi ska åka till något mer ställe och kolla.

Här kommer bilden på den fullvuxna växten, som du ser början till här ovan:

Det är en zuluiris, en Dietes bicolor
Frön till denna plockade jag i Sydafrika i februari förra året, sådde då också, men fick inte upp något.

Ha det riktigt gott!


tisdag 4 maj 2010

Nyinköp till planteringskön

Jag var ju på Kenneth Lorentzons växtförsäljning i vår trädgårdsförening igår. Jag tänkte redovisa vilka växter som följde med hem. Alla är väl inte så ovanliga, men jag hade dom inte tidigare. Vill du veta lite mer om blomning mm så får du googla. Jag har bara en bild på hur de ser ut just nu.
Främre raden från vänster:
Majbräken - Athyrium niponicum 'Red beauty'
Iris latifolia 'Mount Blanc'
Svalört, vit dubbel - Ranunculus ficaria 'Wisley Double White'
Funkia - Hosta 'Blue Mouse Ears'
Bakre raden från vänster:
Klippstånds - Ligularia dentata 'Twilight'
Stormhatt, rosa - Aconitum carmichaelii 'Pink sensation'
Sköldbräken - Polystichum polyblepharum
Idag har jag burit ut en hel del växter till växthuset och skolat om en del också. Nu har jag fullt inne igen, jag låter de nyskolade plantorna stå inne ett tag, i växthuset varierar temperaturen ganska mycket, så det kan bli för påfrestande för små pytteplantor.
Jag har också tittat till planteringskön och där har jag några växter som blommar.
Androsace carnea 'alba' - en söt pytteliten en
Primula auricula
En rosaröd viol, som jag trodde var vit, men den är ju söt!

Jag önskar er alla en skön fortsättning på dagen!

måndag 3 maj 2010

Blå blommor

Idag har jag varit hos frissan och klippt mig, salongen ligger nära mitt fd jobb, så jag hälsade på där också. I eftermiddag har jag städat färdigt växthuset, det känns befriande att det är klart. I morgon ska jag flytta ut lite mer växter dit, vet inte hur jag ska få plats med allt. Har en hel del att skola om och sedan tar det ju inte mindre plats precis.
Om en stund ska jag åka till Gnosjö. Kenneth Lorentzon kommer till trädgårdsföreningen och säljer lite ovanliga växter. Hoppas att jag hittar några roliga växter. Presidentsippan, Jeffersonia dubia, som jag visar nedan har jag köpt av honom.
De här bilderna har jag tagit idag i min trädgård.
 Blå Dårört - Physochlaina orientalis
Vintergröna - Vinca minor

Jag önskar er alla en trevlig afton!