Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

onsdag 27 april 2011

Så har det gått en vecka ...

Tänk vad en vecka går fort och vilken vecka sen! Vädret har varit underbart och påsken firades med flera gudstjänster och goda vänner på besök på påskaftonskvällen. På annandagen var det min bror, som hedrade oss med en visit.

I naturen händer det nästan lite väl mycket på en gång, det är nästan skönt att vädret ska bli lite sämre, så att inte allt blommar över direkt. I trädgården är det samma sak, nu exploderar det! Det är svårt att hinna med allt. Efter påsk har det mest handlat om vår husvagn, som har rustats inför sommaren. Jag har i alla fall fotograferat lite i trädgården, så att ni får ett hum om, hur långt växtligheten kommit här.

Aurikel, som jag sådde för ett par år sedan, står fortfarande i min långa planteringskö!

Den här töreln har spridit sig över halva jordkällaren, men jag gillar det röda bladverket och de limegröna blommorna.

Nu blommar äntligen min röda julros!

Hundtandliljan har också börjat blomma!

Detta är den första blomman jag fått på min vita backsippa!

Denna lilla söta tulpan lyser upp min nyaste rabatt! Igår kväll satte vi igång bevattning just här, det är verkligen torrt!

Frukost på altanen är inte dumt!

Nu hoppas jag att vi alla får ett skönt slut på den här veckan!
Ha det gott allihop!

12 kommentarer:

 1. Vad mycket vackert du visar upp, ja det är en härlig tid just nu. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 2. fina kort på underbara växter. Primulan är jättesöt och hundtandsliljor måste jag nog också ha i min trädgård.Härligt att få inta frukost ute.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Vad mycket fint det blommar hos dig. Du har en del växter som inte jag har. Och backsippan är så fin, jag har en röd och en gul men ingen vit, det måste jag nog försöka få tag på en .
  Önskar dig också en fin trädgårdsvecka!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Det blev nästan försommar... bra om det bromsar upp ett tag. Nu måste man ju hinna njuta av allt man längtat efter den här långa vintern.

  Ha det skönt, kanske snart dags för premiärtur med husvagnen?

  Kram Marie

  SvaraRadera
 5. Mmm, fullt med godsaker visar du. Frukost ute är också en godsak:-) Här är fortfarande lite kallt att sitta ute vid frukostdags. Men förmiddagskaffe är inte dumt det heller ;-) Ha en fin dag. /Anette

  SvaraRadera
 6. Åh vad mycket fina bilder och växter:)) Den lilla tulpanen var ju underbar:) Här äter vi nästan alla mål på altanen, det blir som ett extra rum på våren/sommaren. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint och skönt med aningen svalare väder så det inte blir så forcerat vad gäller blomningen. man vill ju hinna njuta!

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Mycket fint som blommar hos dig! Den vita backsippan är så vacker! Så skönt och mysigt att få äta ute ibland nu, då njuter man verkligen!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Många härliga bilder :) på vackra blommor. Ja visst är det härligt med frukost på altanen :) man måste ju passa på att njuta Kram Suss

  SvaraRadera
 10. Det är så härligt nu när våren är igång på riktigt.
  Jag har också vattnat lite....
  Ha det bra ;)

  SvaraRadera
 11. Så vackra blommor du visar, tulpanen var ju fantastiskt söt. Jag håller med dig om att lite svalare väder kanske inte är helt fel.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Ja Christina, visst går det fort och det är svårt att hinna med allt. Fina bilder har du hur som helst hunnit att ta. :)

  Ha en riktigt bra helg, Kerstin

  SvaraRadera