Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

tisdag 20 september 2011

Nu är det väl höst, eller ...?

Nu har det gått en dryg vecka sedan jag sist skrev i bloggen. Vart tar tiden vägen egentligen? Inte har jag fått mycket uträttat i trädgården heller. Vissa dagar har man fått springa ut och in mellan skurarna och då hinner man ju inte så mycket!

Helgen som gick var vi i Gullbranna och hämtade hem husvagnen, så nu känns det verkligen som höst. Jag missade alltså det fina vädret i lördags här hemma, tänk vad mycket jag kunde hunnit med då! Men vi hade det skönt vid kusten också.

I övrigt är det mest jag, som går här hemma och skrotar själv. Maken är för det mesta vid Missionskyrkan, som vi håller på att bygga om och till. Igår kväll var jag där och serverade arbetarna lite att äta på kvällspasset. Här kan du se vad som händer om du är intresserad!

Som ni säkert förstår, händer det inte så mycket med stenläggning m.m. här hemma. Men det som inte blir gjort i höst, får väl anstå till våren.

Det finns inte så mycket att visa från trädgården, men lite aktuella bilder har jag i alla fall.
Petunian 'Pearly Queen' gläder oss fortfarande med massor av blommor!

Luktärterna har inte blommat överdådigt, men det finns en och annan blomma ännu!

Är så glad över att höstsilveraxet 'Brunette' blommar, ofta tar frosten det innan det hinner slå ut!

De självsådda ballongblommorna blommar för fullt, men snart drar jag upp dem, jag behöver inte mer frö i jorden!

Pelargonerna står fortfarande ute, här är 'Gypsy Moth'

och här är en rosa tulpanpelargon!

Nu behöver jag några fina dagar för att kunna hösta färdigt i trädgården! Jag hoppas verkligen att vi alla får härliga dagar framöver!
Ha det gott!

9 kommentarer:

 1. Håller med dig, nu ser trädgården lite skräpig ut och inte är det mycket som blommar. Men du har fortfarande några fina exemplar att visa oss idag.
  Jag brukar titta in på missionskyrkans hemsida för att se hur bygget går, ni har kommit långt, ni är många som är flitiga att hjälpa till.
  Vilken fin höstbild du lagt i headern.
  Kram från din vän Anne-Lie

  SvaraRadera
 2. Ja, jag önskar också att vi får lite bättre väder nu. Har en hel del att göra i trädgården innan vintern men det känns inte lockande att vara ute i detta eviga regnandet;( Men det är ju inte mycket att göra åt så det blir några vändor till stallet om dagen med sådant som ska övervintras och saker som inte ska stå ute i vinter. Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 3. Jo, absolut höst här!!! Och riktigt trist. Jag väntar på en riktig indiansommar så jag kan få gå ut med glädje och göra höstklart i trädgården. /Knatten

  SvaraRadera
 4. Hej, hej, Christina!
  Hos dig verkar sommaren bara fortsätta....;)! Hos oss tar mörkret snart död på mig! Det är alldeles för tidigt för detta eviga mörker...;(!
  /Anja

  SvaraRadera
 5. ja både höst och sommar, skönt är väl det! kram Sophia

  SvaraRadera
 6. Idag absolut höst, regnigt och trist! har massor med lökar som ska ner så jag sitter och kollar på vårbilder, för kollar man nu tror man inte det ska få plats något alls i rabatterna! (:D Jag har Pink Spike och den börjar slå ut och doftar jättegott, lite åt hägg tycker jag. Första gången ett silverax har hunnit slå ut men så står den i soligt läge också. Härligt med de blommor som trots allt ännu blommar.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Ja, nog är det höst alltid, regn, regn, regn, mulet och mörkt.
  Tur att något fortfarande blommar, man får sitta inne och titta ut genom fönstren :=)
  Härliga bilder!
  Petunian ska jag lägga på minnet inför kommande vår.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Jodå, visst är det höst alltid! Hade den (hösten) bara varit fin så hade det varit helt ok, men detta eviga regnande...
  Längtar efter att kunna pyssla färdigt i trädgården men allt är så blött så blött.
  Nu har ju meterologerna "lovat" finare väder till helgen, håller alla tummar att det blir så :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 9. Ja hösten har verkligen kommit med stormsteg. Hinner inte heller med något här hemma i min trädgård. Hoppas på en fin helg så att jag kanske hinner röja lite i trädgården fast först ska jag till Mörlandamarknad Kram Suss

  SvaraRadera