Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

lördag 4 februari 2012

Äntligen!!!

Nu är jag äntligen på gång! Jag har sått en del perenner och även en del ettåriga blommor. En del krukor har fått komma ut i kylan - stackare- och resten har idag fått komma under lysrören.
Så här ser det ut i dotterns gamla rum.

Som ni ser så har en del börjat gro. Härliga tider!

Så nu har jag fullt upp med att gå in där och försöka 'glo' upp sådderna. Jag plockade en del fröer, när jag var i England i augusti. Några av dessa har börjat gro, men jag vet inte vad det är. Det blir spännande att försöka lista ut det!

Växthuset tittade jag till häromdagen och det mesta ser bra ut där. Jag vattnade lite också. Det som står i den oisolerade delen har det tufft nu, många minusgrader på nätterna och när solen skiner på dagarna blir det mycket varmare.

I övrigt är jag inne i en stickperiod. Jag har flera projekt på gång. Jag köpte garn på rea och har börjat sticka en kofta till dotterdottern.
Färgerna blir inte så bra på bilden tyvärr.

Jag har också stickat en halsvärmare 'cowl' till mig själv, den är färdig nu, men ska blockas.

Ha en skön fortsättning på helgen!

10 kommentarer:

 1. Hej vännen o vad mysigt med allt som börjar gro man längtar så. Koftan kommer att bli fin härliga färger. O din hansvärmare är mysig. ha en skön kväll kram Beijan

  SvaraRadera
 2. Så härligt att få se dina frösådder. Skönt att vara i gång. Jag tittade igenom mina frön idag och nu börjar jag faktiskt bli lite sugen att sätta igång.
  Vilka varma, mjuka, goa färger du stickar i.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så härligt att du är i gång både med stick och frön.
  Ha en alldeles underbar dag!

  SvaraRadera
 4. Visst är det roligt med alla frösådder och jag tittar också upp i krukorna:o))

  Vilka fina färger du stickar med. De gillar jag verkligen.Supersnyggt kommer det att bli.

  Ha en bra dag
  Gunilla

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart när det gror lite överallt:) Vilka fina färger det var på dina garner och vad mjuka och härliga de såg ut:) Ha det gott/Monne

  SvaraRadera
 6. Trots den bistra kylan (här var det -17 i morse) och mängden av snö som kommit sista dagarna, så skiner solen och gör att man tänker mer och mer på den kommande våren! Med eller utan frösådder!!

  SvaraRadera
 7. Ser så härligt ut med alla frösådder hos andra bloggare, själv får jag vänta tills jag kan så direkt på växtplatsen... Men jag kanske skulle kolla upp vad man kan så nu och sätta ut i kylan direkt (som du skriver om). Då hade jag ju fått lite av den härliga känslan att våren är på G :-)
  Ha det gott. Kram, Ingela

  SvaraRadera
 8. Japp, mina fröer har oxå kommit i jord men dom har nog inte kommit så långt som dina. Det är lika spännande varje gång att gå ner i källaren för att se om det kommit nåt. /Knatten

  SvaraRadera
 9. Där sprudlar produktiviteten så det står härliga till!
  Jag bara häpnar över dig och alla dina gelikar!

  /Anja

  SvaraRadera
 10. Åh, jag måste sätta igång med inomhusfrösådden snart!! Jag vill också ha något att glo upp. Vackra färger du stickar med.
  Kram

  SvaraRadera