Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

torsdag 18 februari 2010

Pelargoner...

Jag har börjat plocka in mina pelargoner från växthuset. Jag tar några då och då. En del ser rätt risiga ut, men jag hoppas att dom kommer igång så småningom, när dom nu får lite vård och omsorg. Nog får man lite vårkänslor när man kan sätta igång. Idag har ytterligare 11 sorters perennsådder fått komma ut under snön.
Här är en bild från i somras på en del av mina pelargoner.
 
Ha en bra dag!

9 kommentarer:

 1. Igår grävde jag ner 11 perennasådder i snön. Idag tog jag några sticklingar på ett par av pelargonerna. Har inga speciella sorter, bara nostalgi-arvegods. När pelargonfrossa önskas går jag bort till växthusen vid Bergabackens Pelargonmuseum.

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att ha pelargoner kvar. Lyckats för första gången ta död på mina. Blev kallare än jag trodde det skulle bli i tornet. Synd. Tycker pelargoner är så fina. Roligt med perennsådderna. Hoppas det går bra. Ha en fin fin kväll/Gela

  SvaraRadera
 3. Härligt när man kan börja pyssla om pelargonerna!Fina exemplar du har på fotot.
  Jag har mina på övrevåningen,lite svalare än nere men börja vattna smått i jultiden,brukar gå bra.

  SvaraRadera
 4. Anette! Vad härligt att ha ett pelargonmuseum in på knutarna!

  SvaraRadera
 5. Så fina! Vad jag längtar till jag kan få ta mina egna foton istället för att låna överallt. Kul att du ville vara med i min utlottning.
  Ha en fortsatt skön kväll,
  Charlotta

  SvaraRadera
 6. Man lever upp igen tillsammans med blommorna. Jag har börjat att plocka ner pelargonerna från den ouppvärmda övervåningen och fuchsiorna från den mörka källaren. En del har redan visat att det finns liv i dem medan några kanske är lite mer tveksamma.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Ja, det är bara att sätta igång med pelargonerna, går inte att förhala längre... Tyvärr så samlar jag på dessa ljuvligheter och har lust att köpa ett antal sticklingar till, men, men.............

  SvaraRadera
 8. Perennerna har jag sått. De har hamnat i kallbänken. Pelargonerna står i källaren. Hade hoppats kunna flytta dem till växthuset, men det verkar dröja. Vitt och vackert men längtan efter våren är ändå stor.
  Visst var det RHS som hade utställningen i London.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Vad många fina pelargoner du har.
  Ha en trevlig helg!
  Kram Margot

  SvaraRadera