Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

torsdag 18 mars 2010

Hibiskus

Igår planterade jag om ett par små hibiskus, som jag sådde i fjol. Dom har inte blommat än, men jag tänkte visa lite hibiskusbilder, som jag tog i Sydafrika.

Först ut är en rosa dubbel

Sedan en lite mörkare rosa dubbelEn röd med variegerade blad

 
En rosa enkelblommande med mörkare mitt

Och till sist en riktigt röd enkelblommande.

Visst är det härliga färger!Ha en riktigt skön kväll!


13 kommentarer:

 1. Hibiskusar är jättefina,här kallar vi dem oxå kinarosor! vet inte om det är allmänt eller bara här i trakten...jag brukar köpa dem då och då,men lyckas aldrig få dem att överleva speciellt länge,precis som om dom torkar bort fast dom får vatten,kanske för torr luft o varmt?

  SvaraRadera
 2. Hibiskusarna är superfina!! Jag har inte fått någon att blomma om eller överleva nån längre tid. Ofta glömmer jag att vattna mina krukväxter, så dom hinner bli för torra!! Men det är jättefina blommor!
  Ha det bra / Margot

  SvaraRadera
 3. Så härliga hibiskusar! Hade några egna för 30 år sedan. Numer njuter jag av dem på resor.
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Men så många olika sorter och så vackra de är.. så du har sått hibiskus.. spännande det får du visa sen.. =) ha det gott/ Moa

  SvaraRadera
 5. Ja, visst är kronorna lockande att köpa! :) Det finns ju så många olika och snygga överallt.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Ljuvligt vackra hibiskusar!Den där med variegerade blad hade jag för ett anta år sedan men den gillade inte läget hos mig efter ett par år! Hur länge har du haft din? Har du något speciellt knep - särskilt för vinterförvaring?/Anja

  SvaraRadera
 7. Anja! Den variegerade hibiskusen är tyvärr inte min. Den växte utanför ett hotell i White River i Sydafrika. De enda jag har är egentligen frilandshibiskusar, men jag odlar dem i kruka. Tyvärr är de inte så stora ännu.

  SvaraRadera
 8. Hibiskusar är härliga.... Christer med bloggen
  http://thecottagebythecranelake.blogspot.com/
  skrev för nåt år sen att man skulle plantera om dem snarast för de var behandlade med nåt tillväxthämmande medel eller hur det nu var.....
  Kunde du ta skott ifrån några?
  Ha´t himla gôrgôtt i helgen
  Nina

  SvaraRadera
 9. Visst är det mysigt med hibiscus. Jag planterade en utevariant förra sommaren. Den såg inte riktigt ut att komma igång då så det är spännande om det blir bättre i år. Annars provar jag en gång till. Trevlig helg!
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Så spännande att själv driva upp hibiskus! Det hade jag nog inte vågat att ge mig på.
  Jag hade en gång ett helt otroligt vackert exemplar som jag tagit från en stooooor buske. Även min växte sig stor och grann men när jag flyttade trivdes den inte i sin nya miljö och dog så snabbt att jag inte hann ta några skott. Jag saknar den fortfarande trots att det gått 15 år.

  SvaraRadera
 11. Hibiskusar är jättefina, särskilt i naturen, jag har bara en, den har blivit ganska gammal. Fått den av en mycket god vän, och hon fick den av sin mamma, jag vårdar den ömt.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Helt underbara. Tyvärr har jag inte fingrar för såna blomster. Dom bara dör så jag njuter av att titta på andras. /Knatten

  SvaraRadera
 13. Hej! Vilken fin blogg du har! Hibiskusarna var helt underbara, speciellt den brokbladiga. Har tyvärr aldrig lyckats med hibiskus. De brukar tyna bort när jag slarvar med vattningen... Men det verkar jätteroligt att fröså dem. Du får rapportera hur det går!
  Tack för kommentaren på min blogg - den värmde verkligen. Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera