Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

tisdag 30 mars 2010

Rhododendron i Botan

Idag är det dimmigt än så länge, men det har utlovats sol, så jag hoppas på det. Har tänkt skola om en del av mina sådder och vill helst vara ute i växthuset, om det är varmt nog. Blir det sol ska jag också ta en promenad. Jag har inga vårblommor att visa ännu, så jag fortsätter visa bilder från förra året. Nu blir det lite rhododendron från Göteborgs Botaniska Trädgård. Har du aldrig varit där, så ta dig dit, det är en upplevelse under hela växtsäsongen att gå där och njuta.
Jag önskar er alla en skön vårdag!

9 kommentarer:

 1. Rhododendron är extremt vackert och dom här i Botan växer ju dessutom precis som dom ska, i en skog inte MITT på en gräsmatta! Tyvärr kan jag inte ha några, har för mycket kalk i backen, desutom passar dom inte riktigt in i naturen här på Gotland tycker jag.(Surt sa räven!).

  SvaraRadera
 2. Visst är Botaniskan en av de vackraste botaniska trädgårdar/ parker i hela Europa!
  Fina bilder på underbara buskar!/Anja

  SvaraRadera
 3. Verkligen fina rhododendronfoton Christina! Dem har du lyckats fantastiskt fint med. Jag bara älskar rhododendron......

  SvaraRadera
 4. Så helt fantastiskt vackra rhodondendronbilder!
  Måste vara väldigt fint i den trädgården! Synd att det är så långt borta!
  Ha det bra / Margot

  SvaraRadera
 5. Rhoddisar är så vackra! Tyvärr passar de inte så bra här på Öland bland sand och kalksten. Har dock funderat på att prova en av de här finska kalktoleranta sorterna för att se hur det går.Ta det nu lugnt med påskbestyren.
  /Kerstin

  SvaraRadera
 6. Visst är det vackert på Botaniska! Var i lökväxthusen i söndags o frossade i fritillarior, pärlhyacinter, våriris o nunneörter.... o en massa andra rariteter!
  Glad Påsk o ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 7. Ja, det var fina bilder från Botan. Har inte varit där så många ggr ännu och inte när roddarna blommar. Men det vore helt klart intressant!!

  /Lillianna

  SvaraRadera
 8. Önskar er en fin påsk med barnbarnen...Inga-Lill

  SvaraRadera
 9. Finns inte så mycket mer att säga än - Väldigt vackert!
  Ha en skön påskhelg. Kram, Ingela

  SvaraRadera