Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

lördag 6 mars 2010

Lite om väder och sådd

Idag är det femte dagen med underbar sol på en molnfri himmel! Härligt! Hoppas att de riktigt kalla nätterna snart är över.
Det börjar spira i min krukor, som jag har inne. Ute har jag ca 80 krukor med perenner under snön. Där spirar det nog inte än. Jag ska försöka att ha tålamod och vänta tills snön smält, innan jag ev.tar in dom. Dom kan ju också få vara kvar och gro ute, men det kliar i fingrarna, man vill så gärna få allt att gro! Än så länge har jag gott om plats, men vet ju hur det blir senare med bara en planta i varje kruka. Här är lite bilder på några sådder och pelargonsticklingar. De senare sätter jag i vitmossa, där dom rotar sig lätt, sedan kan man sätta dom en och en i kruka.Ha en riktigt skön helg!

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt när det gror i krukorna! Jag låter mina utesådder stå kvar ute. Det finns ingen plats för dom inne. Idag har vi strålande sol..härligt! Ha en fin helg! / Irene

  SvaraRadera
 2. Jag har alla mina sådder inne. Fast i källaren där det är kallt tills dom gror o sen sätter jag upp dom i en hylla så jag kan glo på dom varje dag o vårda dom så ömt det går. En del dör av för mycket kärlek men sånt är livet. /Knatten

  SvaraRadera
 3. visst är det kul då det gror:)) hur gör du med vitmossan..förklara hur du sätter ner pellisarna i den, kan man sticka annat i den också???

  SvaraRadera
 4. Jag rekommenderar Elisabet varmt till Kvinnofrukost. Det är värt att få ett besök av henne.
  Jag är lika nyfiken som Berit hur du gör med pelargonierna i vitmossan. Gör gärna ett nytt inlägg och berätta!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Sätter du dem i vitmossa... det har jag aldrig hört.

  Man lär sig alltid nåt nytt!

  SvaraRadera