Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård

Jag vill gärna dela med mig av mina drömmar om och bilder från min trädgård
Längtan efter vår

måndag 8 mars 2010

Lite bokfynd mm

Idag har jag varit inne i vår närmsta stad Värnamo. Jag behövde köpa nya gångstavar. Sedan blev det en del annat också. Eftersom jag var i samma hus som Karlssons varuhus, gick jag in dit och kollade lite. Har aldrig varit där förut. Hittade en bokavdelning med lite smått och gott. Jag köpte fyra trädgårdsböcker, tre av dem kostade 39 kr/st och en 49 kr. Det blev också en scrapbooking-bok för 39 kr. Jag har inte sysslat med scrapbooking, men för den lilla pengen kan man ju kolla om det är något intressant.
Här är böckerna jag köpte:
'Trädgården vid Drömmens' av Sten och Katarina Dunér
'Rosor i trädgården' av Dag Lyngar
'Idéer för en trivsam trädgård' av Britt-Louise och Göran Malm
'Uteplatser i trädgården' av Laila Eriksen
'Scrapbooking Grunderna' av Michele Gerbrandt

Jag var också en tur till Blomsterlandet. Där hoppade tre fuchsiasticklingar, en kruka påskliljor och några fröpåsar ner i vagnen. Jag köpte pelargonjord också, eftersom någon på nätet rekommenderade den. Egentligen tycker jag inte man ska behöva köpa specialjord, man kan blanda till själv. Men just nu är det mesta fruset och då är det inte så lätt. En del pelargoner är redan omplanterade, men de resterande ska få pröva på den nya jorden.
Ha en riktigt skön kväll!

4 kommentarer:

 1. Bokfynd blir man alltid glad för! Jag tror jag ska sätta mig med mina reafynd om en liten stund!
  Letade azaleajord i min blomsterbutik men tjejen påstod att de hade de aldrig sålt (konstigt, för jag har köpt!).
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Ja, visst var trådkorgarna söta! :) Kul att det inte bara är jag som "Drömmer om en trädgård!" Lägger till dig bland mina favoriter och återkommer fler gånger!

  SvaraRadera
 3. Har ännu inte besökt bokrean så det kanske är dags. Här har jag också köpt jord för mina kornettblommor behöver planteras om. Det gäller att passa på innan våren är här på riktigt för då vill jag bara vara ute.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Underbart med bokfynd, och det var ju riktigt bra fynd du gjorde!
  Visst är det egendomligt att det hoppar ner både sticklingar och fröer i korgarna! Förstår inte hur det går till, har också drabbats flera gånger...
  Ha det gott/Monica

  SvaraRadera